Claus Lunde er headhunter og rådgiver for flere topledere.

KARRIERE- & BRANCHESKIFTE

Har du i nutid nogensinde gået en tur med dig selv for 20 år siden?

Når vi pludseligt står et sted i arbejdslivet, hvor vi har behov for at genopdage os selv, fik jeg for 9 år siden et godt råd. Tidligere “huntede” jeg den gode historie og billeder. Nu er jeg headhunter og finder morgendagens topleder talenter. Med interesse for at skildre menneskers liv er min profession nu blevet som den tillidsfulde person, der leverer topleder sparring og coaching for flere virksomhedsledere. Læs hvilket råd jeg fik der ændrede mit liv. For måske der også er noget som du har tabt eller glemt undervejs i din iver efter at opnå karrieremæssig succes som topleder?

Det gode råd gik ud på at tænke tilbage på hvad der tidligere bragte mig personlig succes. Det kunne være hvad du gjorde anderledes end du gør lige nu? Hvad du måske har brug for at vende tilbage til for at skabe fremtidig succes? Jeg valgte at gå flere ture med mig selv. Her i en monolog drøfter hvad det var at jeg gjorde anderledes og hvad der bragte personlig succes 20 år forinden. Læs hvad jeg fandt frem til…

Mit tidligere ophav
Billedet her kræver vist en god forklaring. Nu er det knap 30 år siden. Jeg var ansat på Danmarks største nyhedsmedie. Var udryknings fotograf, hvor man altid havde sit pas på sig og en mindre taske med lidt tøj. Her dækkede jeg det meste af verdenen med base i Bryssel og Kbh. Det kunne være dækning af alt fra prinsesse Dianas død som busbombe i Tel Aviv, til Taliban i Afghanistan og en væltet pølsevogn på Rådhuspladsen. Det kunne heldigvis også være lykkelige begivenheder, der blev skildret.

Fortidsmødet
Mødet med mig selv, i datid, var dengang vaskebrættet sad på maven. Nu sidder det i nakken:) Jeg havde stormende succes med de ting jeg gjorde. Det hele spillede og livet var bare en fantastisk spændende mundfuld. Jeg var en fri fugl, der var drevet af mødet med de mange mennesker, hvis skæbner og liv blev skildret.

Efter 10 år på farten, blev ledelse og senere topledelse min vej. Den personlige udvikling fyldte mere. Det hele blev også for mig mere alvorligt med et stort ansvar. Livet blev endnu mere intenst. Og jeg udviklede en anden side af mig selv. Nogle vil mene en hård side, men fortsat med stor respekt for de jeg havde mit virke med og for. 

Min topleder karriere stoppede jeg brat, da jeg indså et behov for igen, at finde tilbage til der hvor jeg var den frie fugl. Hvor jeg beskæftigede mig med det der optog mig mest. Det gjorde ledelse men med et andet udgangspunkt. Min nye og nuværende vej blev udvikling og spotting af topleder talent.

Hvad bragte mig succes som ung fotograf?
Jeg fandt frem til at min nysgerrig, modighed og risikovillig var det der gjorde succesen. Jeg fulgte mit hjertes slag og levede i nuet. Hvor jeg var blevet væsentlig mere selvkontrolleret og beregnende, tog jeg tingene som de kom. Håndterede dem på bedste vis. Lavede en masse lærerige fejl. Men lykkedes.

Hvad udløste dette?
Efter de mange monologer sprang jeg tilbage til fremtiden. Indfriede 1 mio. af min efterhånden store opsparede pension. Den kunne finansiere min nye karrierevej. En ny karriere hvor jeg måtte tilbage på oplæringsbænken. Det blev til den nuværende tilværelse. Som den frie fugl, der selv vælger mine kunder. Arbejder deltid i eget regi. Møder en masse fantastiske mennesker, som jeg hjælper til personlig- og karrieremæssig succes.

Er der noget du har tabt eller glemt undervejs?

Så vidt vides er der ikke evidens for, at vi lever mere end ét liv. Men vi kan sagtens skabe mere end én karriere. Så hvis du ikke befinder dig der, hvor du trives og opnår personlig succes, så gør noget ved det! Den forandring, du kan ønske at skabe, behøver ikke at være så radikal som min var det. Det er ofte små ting der kan skabe de helt store forandringer for os alle. Måske det kræver vilje, mod og stædighed også for dig? Men det finder vi først ud af når vi mødes. 

Lad os mødes til en god snak om dig, din personlige og karrireremæssige udvikling.

Bliv inspireret med mere indsigt...

HVAD MENER KLIENTERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00

Executive Search & Rekruttering i København