Få hjælp med rekrutteringen af din kommende direktør. Hjælp til at sikre jer det rette match og baggrundstjek.

FEJLREKRUTTERING AF LEDERE

Fik du en potteplante uden rødder?

Det skal ikke være usagt, hvor svært det er at matche mennesker med kulturer. Ofte går det heldigvis godt. Desværre er der mange eksempler på at det ikke gik. Måske fordi potteplanten ikke kunne stå alene, uden sine gamle rødder.

Tak, for denne gang!

Vi skal ikke spilde din tid med at remse alle de faldgruber op som der er. Men bør vi nævne én som er særlig udtalt, så er det hvis man fokuserer for meget på de forventede resultater og for lidt på egenskaberne i ansættelsesforløbet. Altså de personlige af slagsen. Eller endnu mere tydeligt, personligheden. Derfor bør højeste prioritet altid at skabe et rum til modning og refleksion i rekrutteringsprocessen.

Det enestående valg

Vi er alle bevidst om hvor vigtigt det er at man kan stå alene, når man skifter fra en topleder stilling til en anden. Med det menes at man kan frigøre sig fra sin tidligere stilling og etablere sig i en ny kultur. At man reelt set har skabt de resultater som man så stolt beretter om. Vi er vel også bevidst om vigtigheden af ikke at have for travlt med at træffe beslutningen om den helt rigtige til stillingen. Dertil er det naturligvis selvskrevet at man sikrer at topleder kandidaten gennemfører et grundigt vurderingsforløb med assessment, så alle parter er fuldt ud afklaret, også på det personlige plan.

De første 100 dage 

Når man endelig finder enighed om troskab, så indfinder der sig en ro hos den pågældende topleder. Virksomheden har travlt med komme i gang, men der går alligevel nogle måneder før tiltrædelsen. Her er der mange ledere som måske tænker at de først starter i stillingen, når de sætter sig i stolen. Det gør man også rent fysisk, men der mener jeg at man går galt i byen hvis man blot holder lidt fri og slipper fokus. For allerede når katten er ude af sækken, så skal man være klar til at være på. Det er her at medarbejderne i virksomheden begynder at fokusere på at de skal have en ny leder. Hvem er du og er du overhovedet i stand til at løfte denne her opgave…?

Klar til omstilling og tiltrædelse

Vi har gennem flere år praktiseret et forløb som styrker den nytilkomne topleder gennem de første 100 dage. Det indledes ofte før tiltrædelsen. Grunden dertil er at man som topleder skal være afklaret i overgangen fra en kultur til en anden.

Man skal sikre at få sjælen med ombord på det nye moderskib. Når man tiltræder stillingen, har man naturligt et rum og tid til at stille spørgsmål og prøve at forstå virksomheden og dens kompleksitet. Ikke mindst lære medarbejderne at kende. Men kort efter er spørgetiden forbi. Her skal man vide og kunne handle på vigtige beslutninger. Ellers risikerer virksomheden at tabe momentum.

Det er her, at du gerne skulle have overbevist din direktion eller bestyrelse om at du huskede at få rødderne med.

Momentum

Denne overgang har mange muligheder ved det at man aldrig er en del af dårlige beslutninger fra fortiden. Derfor er der skabt et frirum og momentum for at evolutionære. Det er tid til at slå rødder og skabe det nye følgeskab. For frirummet er kun kortfristet og snart fanger bordet. Det er her, at du gerne skulle have overbevist din direktion eller bestyrelse om at du huskede at få rødderne med. At du er enestående og kan stå alene i blæsten uden at vælte.

Lad os mødes, hvis du finder et behov for det.

LÆS VIDERE

Bliv inspireret med mere indsigt...

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Fik du svar på det du søgte?

Claus Lunde

RING på +45 40438500

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00