Claus Lunde, der er headhunter, formidler rådgivning, sparring og coaching for flere topchefer.

OPSAGT TOPLEDER - HVAD NU?

Først nu handler det kun om dig!

Der er så meget skam og vrede som udløses når man bliver fyret. Den negative energi det udløser, er vigtig at håndtere rigtigt. Claus Lunde er rådgiver og coach for flere topchefer. Hjælper med afklaring, retning og indsigt. Også når du har behov for hjælp med et skræddersyet forløb til at komme videre til din næste topstilling.

“Det her kommer du til at fortryde”, råbte han ad bestyrelsesformanden inden han gik og smækkede døren i efter sig! Forlod virksomheden for sidste gang. Fyringen kom bag på ham. Nu ventede måneders kamp for at håndhæve sin ret. Hvad han ikke selv kunne se var, at han var ved blive den helt store taber. Fanget i de andres vold. Hvorfor stolede de ikke længere på hans dømmekraft? 

Det var et smerteligt – Et svigt af dimensioner

Han havde givet dem alt hvad han havde i sig. Nærmest viet hele sit liv til den virksomhed. Betalt en stor pris for mange års fravær derhjemme. Han gik hen ad den tomme gade og ned til parkeringshuset. Satte sig ind i sin firmabil og smækkede døren hårdt i. Der blev helt stille i bilen, mens tankerne var et kaos af en intern monolog om hvad han kunne have lyst til at få sagt. Tanker om skammen over sin egen reaktion over for bestyrelsesformanden, da han fik beskeden. Det totale tab af kontrol. Var blevet bedt om at holde sig helt væk. Det var nærmest også helt væk han selv havde lyst til at være lige nu. Men de skulle ikke slippe så let. De kunne bare vente sig. For han havde noget på dem! Og nu ville han ikke holde sig tilbage længere.

Den svære besked

Hjemme ventede middagen med familien. Hvordan skulle han fortælle dem, at han lige havde mistet sit arbejde? Hele sin identitet. Alt hvad der betød noget for ham. Hans verden var lige gået helt i stå for en stund. Nu ventede måneders kamp. Hvad han ikke selv kunne se var, at han var ved blive den helt store taber. Hvorfor han forpassede muligheden for at blive den der trak det længste strå…

Når fiktionen er som taget ud af virkeligheden
Denne indledning er ren fiktion men ganske autentisk for mange. Om det er en mandlig eller kvindelig topchef, gør ikke den store forskel. En fyring, sker ikke uden en grund. Konflikten, blev udløst af uenighed der havde skabt en magtkamp. Et mareridt for taberen. Selvom taberen meget vel kan vælge at blive den store vinder på sigt. Men det valg falder sjældent naturlig, når det udspiller sig. Når vreden har overtaget.

Kend din tid – For ellers gør andre det for dig
Indimellem bliver man så opslugt at man helt glemmer sig selv. Der er ingen tak, når du bliver skiftet ud og erstattet af en ny topchef. For uanset hvor meget du har viet dit liv, så er du ikke uerstattelig. Med tiden har du omgivet dig mere og mere med dem der ville dig. Måske det også var dem der fik mest ud af det? For de var der jo endnu! Hvad var det du havde overset? Spørgsmålene står i kø.

De mørke skyer over land
Som mennesker har vi en tendens til at blive blinde med tiden. Nogle anvender ordet magtfuldkommen. Der hvor man som topchef nærmest er blevet mere virksomheden end virksomheden i sig selv. Man overskygger alt i sin tilstedeværelse. Dominansen har overtaget. Men det har ansvarsfølelsen også. Og det er den mange topchefer har svært ved at slippe. De kæmper til det sidste. Det var vel også det de blev ansat til i sin tid.

Fængslet eller fri – Dit valg
Når du står overfor denne situation, så har du friheden til at vælge hvordan du vil tackle den. Uanset om begrundelsen er berettiget eller ej. Hvis du vælger den reaktion, som vi læser om her, så har virksomheden magten over dig. Ikke alene nu men langt frem i tiden. For den vrede og skam du føler er udløst af fyringen. Og den energi anvender du på at ville bekrige dem. Beslutningen er truffet. En beslutning som du aldrig har kunnet gøre indflydelse på. Og du kan kun forværre situationen. Det bringer dig ikke videre. Du er fængslet i de andres vold og derfor taberen. 

Men der er også en anden mulighed, hvor du kunne have opnået eller opnår at blive den store vinder. Det er at takke dem for at have truffet et valg. Jeg mener, hvem har lyst til at være et sted, hvor man ikke længere er ønsket? Dette valg udløser en frihed, som du netop har opnået med fuld løn i en længere periode. Derfor betragt fyringen som en gave, hvor du kan få mere tid til dig selv og din familie. Tid til at tilrettelægge din fremtid. Måske den bliver anderledes end hidtil? Hvis det du befandt dig i ikke længere var lykken, så kan din fremtid vel kun bringe dig noget bedre. 

Nu handler det kun om dig
For hvornår har du sidst haft denne mulighed? Det er tid til at finde et godt sted i solen og høre fuglene synge. Du er helt fri. Hvad fremtiden bringer dig, er ligegyldigt lige nu hvor det kun handler om dig. Med tiden vinder du det næste slag, der venter dig. For alt ordner sig. Du er ikke den første eller sidste topchef, der fik 5 minutter til at rydde sit skrivebord. For det er og bliver præmissen i langt de fleste tilfælde.

Hvis du står der, hvor du netop er blevet opsagt eller står overfor en lignende situation. Der hvor du fornemmer at det der sker lige nu meget, vel kan udløse et brud. Hvis du har behov for sparring i et fortroligt rum, med en der forstår dig. Kan håndtere netop en situation som denne. Så finder vi tid til at mødes. Skriv til mig.
Kan love dig, at du ikke er den første jeg har hjulpet. Ej heller den sidste…

Læs mere om vores unikke outplacementprogram

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00