Claus Lunde er headhunter. Her formidler han også topleder sparring og coaching for flere virksomhedsledere.

BLIV KLAR TIL DIN NÆSTE TOPSTILLING

Topchef og senior mand - hvad er din exit plan?

Som headhunter, hvor jeg også formidler topleder sparring og coaching for flere topchefer, er det et vigtigt spørgsmål at stille til dig allerede nu. Det opleves at presset på diversitet og ligestilling har en stigende konsekvens for mange mandlige top profiler. Derfor bliver det højst sandsynligt lidt af en manøvre for dig, at komme i betragtning, når skæbnen vil at du bliver skiftet ud.

Når du en dag bliver udskiftet, hvilken profil vælger bestyrelsen som din arvtager? Med allerhøjeste sandsynlighed peger pilen på en kvindelig topchef. Mindre sandsynligt en mand. I begge tilfælde falder valget på en talentfuld topleder profil i alderen 35-45 år. 

Det store spørgsmål til dig er, hvilke overvejelser har du gjort dig om din fremtid herefter? For det er ikke for alle i disse tider så ligetil at være mand, topchef og 50+. For vindene blæser en anden retning. Tiderne kalder på diversitet og ligestilling. Opgøret mod den mandlige dominans i erhvervslivet.

Det kan være at du er virksomhedsleder indenfor det private erhvervsliv. Eller du er åremålsansat topchef indenfor det offentlige. Her har du gjort god karriere. Når du ser tilbage på de mange år, har du givetvis medvirket til en perlerække af værdifulde resultater. Det skal du være stolt af. Men tendensen viser, at der skal flere kvindelige topchefer ind på de mere tunge poster i erhvervslivet. Derfor bliver det højst sandsynligt lidt af en manøvre for dig, at komme i betragtning, når og hvis skæbnen vil at du bliver skiftet ud. Eller naturligt skal finde din vej til en ny topstilling. For det kan jo også være, at du selv træffer beslutningen, da du ønsker at prøve dig selv af i en ny topstilling. Eller prøve noget helt andet…

Tryg´s mangeårige topchef Morten Hübbe valgte, til alles store overraskelse, at træde af og pensionere sig selv i en alder 51 år. 

“Jeg har glædet mig i flere år til denne dag” udtalte han på dagen, hvor han overrakte stafetten til sin arvtager. Der er en vis styrke og det er et afklaret menneske, der kan udtrykke sig så klart. Det virker også som om at være nøje planlagt. Men det er sjældent, at vi læser om exits som denne. Derfor ganske enestående. Valget faldt på en mandlig arvtager. Måske mere reglen end undtagelsen. Formentlig lige så enestående, når man sammenligner med andre udskiftninger, der er sket indenfor de seneste år.

Plan B eller exit plan

Hvad er din plan og har du allerede nu gjort dig disse overvejelser?  Selvfølgelig kan der være en ny vej til din sidste topchef stilling. 

Men det vil være en god idé allerede nu at gøre dig forberedelserne. Måske du i forvejen og ved siden af din primære stilling, har en del aktiviteter på bestyrelsesniveau. Det er naturligvis en hjælp om end der også her tales meget om diversitet og ligestilling. Om behovet for flere kvindelige profiler.

Viden og indsigt er efterspurgt

For mig at se er den viden og indsigt som du har oparbejdet dig, meget værdifuld. Samtidig kan det være, at du kunne ønske dig en helt anden rolle, den dag du fratræder. Om du vælger at påtage dig et lignende ansvar igen efter dit exit, eller du ønsker noget helt andet er næppe planlagt endnu.

Måske du går med tankerne allerede nu?

Det er min erfaring, at det kommer det bag på de fleste når det sker at andre træffer beslutningen for dig. Når virksomheden eller organisationen ser en anden topprofil i din stilling. Vi ser jo ikke os selv lige så aldrende og modne som vi er blevet. Men omgivelserne ser det måske anderledes. Konkurrencen er ubarmhjertig. Og så er der det med tidens tendenser…

Forbered dig nu og kom på forkant

Vi har udviklet et særligt program, REFRAME YOUR FUTURE WAY, hvor topleder sparring og coaching indgår som et væsentligt middel. Det hjælper dig til at afklare alle de vigtige forhold, som kommer i spil når du skal kigge fremad efter en god lang karriere som topleder.  Her får du også professionel hjælp til at udarbejde din personlige exit plan. Den der vil sikre dig bedre vilkår for at finde en god fremtidig karrierevej, når det sker. Hvordan den vej bliver, finder vi sammen ud af. Og det har vi både god erfaring men lige så gode resultater med at hjælpe topchefer med.

Kan du genkende dig selv i dette? Lad os mødes og drøfte dit konkrete behov. Så kan du høre nærmere om vores program, som flere ledere har fået meget ud af.

MØD ANDRE TOPCHEFER

LÆS VIDERE

Bliv inspireret med mere indsigt...

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00