Velkommen til mere indsigt

NÅR FØLELSERNE TAGER OVERHÅND

Retfærdighedens pris

Indimellem sker det at de store følelser løber af med os. Claus Hjort Frederiksens tilfælde er ikke enestående. Når virksomheder skal ansætte deres nye topleder, kan man så forinden forudse hvordan denne vil agere under et lignende pres? Svaret er ja! Endnu vigtigere er det at forstå hvad det er der gør at reaktionen opstår.

Ret og uretfærdigheder
Claus Hjort Frederiksen kender vi alle som den loyale kriger. Han er også forhenværende topleder, såvel fra sin tid som Forsvars- og andre ministerposter. Som fra sine mange år som partisekretær for Venstre. En markant politiker og værdikriger.

I DR´s dokumentar Mørklagt: Forsvarsministerens hemmeligheder, giver han klart udtryk for at det er hans retfærdighedsfølelse, der har bragt ham i uføre. Netop selvsamme retfærdighedsfølelse der har været hans største karrieremæssige styrke.

Dem vi er og det vi foregiver at være
Vi gennemfører en del avanceret og dybdegående topleder vurderinger. Ofte omfattet af et avanceret baggrundstjek. Disse har til formål at hjælpe virksomheder med at opnå større indsigt i hvilken topleder og person de er ved at ansætte. Hvordan denne vil agere i forskellige sammenhænge – ofte under det store pres der venter dem. De har også til formål at sikre at den pågældende topleder ikke har historik, der kan risikere at kompromittere den kommende virksomheds omdømme. Det kan være historik som krænkelsessager eller andet.

Et kig under overfladen
Med udgangspunkt i at teste loyalitet er det indledningsvis de personlige værdier, som vi kigger på. Her er der særligt én egenskab som vi er særligt opmærksomme på. Det er den følelsesmæssige tænkning. Det er ofte den mange nærmest forelsker sig i. Det er den side der bestemmer i hvor høj grad lederens adfærd er koblet til dennes følelser og værdier.

Hvis lederen er ekstrovert, fremstår lederen autentisk, oprigtig og meget nærværende. Når den følelsesmæssige tænkende egenskab har en høj score, så kan lederen dog have en tendens til at virke dogmatisk, fanatisk og idealistisk. Her fremstår lederen loyal, men under et stort følelsesmæssigt pres er der her en risiko for at lederen agerer autonomt. Den egenskab har altså stor betydning for, hvordan lederen reagerer under et for stort pres. Det adfærd kan også have stor betydning for, hvordan lederen er overfor sine ansatte.

Har du en sådan topleder ansat?
Hvis din topleder i høj grad er styret af sine følelser er der her et godt råd. For det stiller store rationelle krav til at man hele tiden forventningsafstemmer den følelses- og værdimæssige side af vigtige beslutninger. At man ikke alene tror men ved at man forstår hinanden. Taler det samme sprog. Det kræver tillid og stor åbenhed fra alle parter.

Du er altid velkommen til at henvende dig. Vi kan mødes til en god snak om din eller dine underordnedes ledelse. Måske vores møde kan skabe værdi?

Bliv inspireret med mere indsigt...

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Fik du svar på det du søgte?

Claus Lunde

RING på +45 40438500

En værdifuld relation, hver gang

OM

GA EXECUTIVE Search- & Coaching er ejet af headhunter og ledelsescoach Claus Lunde og har et tæt samarbejde med flere kompetente konsulenter. Højt specialiserede konsulenter inden for erhvervspsykologi, research, rekruttering og strategi. Heraf ‘Vi og Os’.

Med stor ihærdighed løses opgaver med grundighed, hvor du altid fornemmer en troværdighed og højeste fortrolighed. For kunder, i private virksomheder og for offentlige organisationer. 

Vi udspringer af Green Andersen Erhvervspsykologi som i mere end 20 år har leveret konsulentydelser inden for organisationspsykologi, erhvervscoaching, ledelses- og teamudvikling. Få hjælp til altid at nå succesfuldt i mål.

 

POSITIONER

Privat- og offentlig ledelse, C- suite, Bestyrelser, It- & Digital ledelse, Kommunikation, HR

 

BRANCHEOMRÅDER

Private virksomheder, Offentlig sektor, Interesse-organisationer, Fonde, NGO, Industri m.fl.

 

FAGOMRÅDER

Sundhed, Forskning & Uddannelse, IT & Digitalisering, Kultur & Oplevelser, Kommunikation, Medier, Økonomi, Finans & Investering m.fl.

Velkommen
til Faxehus

Vi har til huse på den skønneste og yderst diskrete lokation i Carlsbergs tidligere direktionslokaler. Side om side med Executive Cognito, som vi har en del tilfælles med.

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00