GA EXECUTIVE Search- & Coaching - Hvad fylder mest hos dine ledere - økonomi eller udvikling?

ORGANISATIONSUDVIKLING

Hvad er dine lederes vigtigste fokus?

I mange virksomheder og organisationer fylder krav om økonomirapporten så meget at det står i skyggen for den nye udvikling. Det begrænser dine ledere i at dele, da de måles på hver deres resultatcenter. Men arbejder de ikke efter den samme målsætning for virksomheden eller organisationen? 

Det er min observation, at dette forhold gør sig gældende flere steder. Jeg tilbyder topleder sparring og coaching, hvor organisationsudviklingen er i fokus. 

Økonomien og ansvarlig styring af omkostningerne fylder en del hos mange ledere. Særligt i denne tid! Det gjorde den også, da jeg selv var ansvarlig topleder i mediebranchen. Og det oplevede jeg på mange måder som noget trygt. Men oftest som en begrænsning for at vi delte mere med hinanden. Ydermere en begrænsning for at anvende tankevirksomheden på at skabe ny udvikling og fremdrift.

Begrænsningen

Når økonomistyringen fylder mest, er det nærmest som en mental blokade for flest. Og i denne tid er der øget fokus på stigende omkostninger som følge af krigen i Ukraine – som følge af rentestigninger. Medarbejderne forlanger kompensation med højere lønninger. Flere virksomheder risikerer højere omkostninger, hvilket får alle til at fokusere mere på hvordan de kan superoptimere endnu mere. ‘Lean’ konceptet, der var kom til som en genial måde at simplificere mange arbejdsgange på, er blevet til ‘Clean’. Her handler det udelukkende om at reducere. Fokus på udvikling står i skyggen. Alle arbejder efter det samme overordnede mål, men bliver målt forskelligt. Alle kæmper om sit eget domæne eller resultatcenter.

Hvem deler med hvem?

Er der ikke en øget risiko for at vi bliver for decentraliseret, hvor vi går med skyklapper på? At vi glemmer at dele med hinanden? Vi arbejder jo efter det samme overordnede mål – gør vi ik?

Derfor er mit fokus i høj grad at skabe mere vidensdeling mellem ledere internt virksomhederne og organisationerne. For det er her hver opnår endnu større indsigt i hinandens udfordringer og behov. Det er også her man bør overveje om der er et for stort decentraliseret fokus på økonomien. Her at man tydeligt vil kunne se hvem der bør få adgang til flere midler for igen at skabe vækst.

Også her at lederne bliver endnu mere styrket i at arbejde tættere sammen om virksomhedens overordnede mål. Finde nye veje til at skabe mere vækst eller værdi.

Hvem belønnes mest og for hvad?

Min pointe er hvor vigtigt det er at skabe en virksomhedskultur, hvor man belønnes for at hjælpe og dele med hinanden frem for det modsatte.

Overvej hvad der fylder mest i din virksomhed eller organisation – Styring af omkostninger eller udvikling af nye fremmende omsætnings eller værdibaserede tiltag?

Lad os mødes, hvis du finder behov for at drøfte konkrete løsninger inden for dit sundhedsområde. 

Bliv inspireret med mere indsigt...

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00