Hvem peger pilen på?

GOD TOPLEDELSE & ANSVARLIGHED

Pilen peger kun på dig som topchef! Men er det nu også den fulde sandhed?

Mange topledere får fortalt at pilen altid kun peger på dem. Men hører det ikke fortiden til, at tænke sådan? I min profession, hvor jeg formidler topleder coaching der også involverer lederteamet, er der altid et stort fokus på ansvar. 

Efter min bedste overbevisning er der noget galt med virksomheden eller organisationen, hvis det kun er toplederen der gøres eneansvarlig. Det er klart, at man med det øverste ansvar, har en ganske særlig bemyndigelse som ingen anden. Man er kaptajnen på skibet. Og en kompetent kaptajn, sætter sit hold af underordnede og så fremdeles…- Men efter min bedste overbevisning er opfattelsen, af at hvis alle kun kigger på toplederen og gør ham eller hende ansvarlig for alt, så er der noget galt. En opfattelse, der hører en fortid til.

Fra ordre til inklusion
Måske det fra tidligere tider var mest almindeligt, at alle ordre og retninger blev udstukket fra topchefens pastorat. Hvor man i nutiden er blevet mere bevidst om vigtigheden af inklusion. Og hvis pilen kun peger på toplederen så er det vel fordi de ledere, der er ansat i topleder teamet, ikke tager et medansvar. Det samme gælder vel så også de andre ledere i organisationen?

Ansvar, medansvar og ansvarlighed
Du går vel ledervejen, fordi du naturligt er drevet at ville gøre en forskel. Og med det følger ansvaret. Det ansvar du viser mod til at ville påtage dig. Ansvaret for dig selv og dine handlinger. Ansvaret for dine medarbejdere. 

 

Ansvaret for at støtte og styrke de andre ledere du er i team med. Mest af alt er ansvaret for at ville det bedste for den virksomhed eller organisation, som du repræsenterer.

Den relationelle sammenhængskraft

Som topleder opnår du jo den største målbare værdi, når du styrker sammenhængskraften i hele din organisation eller virksomhed. Det kan være når I er nødsaget til at nedbryde siloer for at sætte endnu mere fokus på kunder, patienter eller brugerne. Og her følger forankringen af den nye strategi først, når følgeskabet opnås. For med følgeskabet følger forankringen for nye resultater. Men de resultater er næppe så skabt af et menneske der sidder på toppen af tronen?
Og lige præcis derfor er det et grundlæggende vilkår, at alle ledere forpligter sig og tager del af ansvaret. For den bevægelse det skaber, når det lykkes, er den mange virksomheder og organisationer, ønsker sig!

Lad os mødes til en snak, hvis du finder behov for det.

TEAMCOACHING

Løft dit lederteam til nye højder

Få hjælp til at frigøre det fulde potentiale – styrke samarbejdet og det fælles ansvar i dit topleder team.   

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00