Claus Lunde er headhunter og far til 4 børn.

LIGESTILLING & WORK LIFE BALANCE

Ligestilling handler ikke alene om køn - For kønt ser det ikke ud til at være!

Vi er et veluddannet rigt videnssamfund. Har store kapaciteter og skaber rum for udvikling af individet. Men vi vil det hele og det er svært at opnå. Kampen om ligestilling når hele tiden nye højder. Udfordret er de der ønsker at gøre lederkarriere og ved siden af skabe en stor familie. De har svært ved at skabe en fornuftig ‘work life balance’. Måske problemet ikke alene handler om køn. Måske er det tiden vi alle kæmper for og mod?

Ligestillingen halter – Ingen tvivl om det.
Jeg drømmer mig hen til den dag, hvor vi helt har glemt at vi engang debatterede dette emne. Hvor vi har glemt at vi talte om kvoter. Hvor vi naturligt vælger den rette til lederstillingen. Den der har det største talent og evner til at skabe succes for virksomheden. Den dag hvor det ikke mere handler om køn. For i min verden er vi alle lige omend vi er lidt forskellige, så kan vi i kombination udrette noget stort.

Hvad med børnene? – Nogen må gi´ sig…
Min mor var hjemmegående husmor. Min far arbejdede i døgndrift i en ansvarsfuld lederstilling. Tør ikke tænke på, hvad der var blevet af os tre børn, om ikke vores mor havde været derhjemme.

En anden tid til familien.
Tiden var til at tage sig godt af- og være nærværende for sine børn. Vi skulle ikke afleveres som de første kl.08.00 hver morgen. Eller blive passet af en au pair-pige, fordi man ellers ikke havde tid til at hente om eftermiddagen.

Jeg faldt senere selv i den samme gryde. Den trafikale afstand mellem arbejde og hjem kombineret med travlhed og karriereræset, umuliggjorde det at hente sine 3 børn selv. Vi havde begge gang i en stor karriere. Så husstanden voksede. Hele to au pairs blev det til. Alligevel var det en tilværelse, hvor man ofte følte en dårlig samvittighed, fordi man valgte karrieren før sine børn og familie.

Ligestilling ja – Men hvad med familien?
Der er kun to ting, som vi i dagens Danmark ikke betaler skat af. Det er friværdi og fritid. Mange familier vælger fritiden til for at kunne få det hele til at gå op. For mange familier ser vi at mor gør karriere. Og vi ser en far der er mere tilstede i hjemmet, henter børn og laver maden. Det er der også en vis status i. Respekt for det!

Men vi ser også de familier der kæmper mod tiden med ondt i maven. Kæmper en kamp for stor karriere, der ofte omfatter arbejde om aftenen for forberedelse til næste dag. Lige så ofte resulterer karriereræset i skilsmisser. Nogen betaler en stor pris, når det ikke altid går godt. For mig at se er det børnene.

Det er måske en kamp med tiden?
Efter min bedste overbevisning, så må virksomhederne geare sig til den moderne familie, hvis de ønsker at fremme ligestillingen. Det kan lige så godt være en mandlig eller kvindelig topchef, der ønsker at fremme den udvikling. Den udvikling, hvor vi fokuserer mere på værdi end på tid. Den værdi du skaber på arbejdspladsen, der ikke alene måles på tid. Her bliver det svært, når hele overenskomstsystemet er gearet anderledes. Men man kan håbe det med tiden vil ændre sig. For hvis arbejdsmarkedets parter ønsker at fremme ligestillingen, må de gøre det mere menneskeligt muligt for familier at kunne gøre karriere.

Jeg er selv nu far til fire børn. Er blevet selvstændig. Nyder den frihed der er til sammenlignelighed med den topleder karriere, jeg tidligere havde. 

Måske du kunne have et behov for sparring om hvordan du skaber en bedre balance i dit liv. Eller hvordan du gør god topleder karriere uden at sælge ud fra alle hylder? Lad os mødes til en god snak, om du finder et behov for det.

Bliv inspireret med mere indsigt...

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00