TOPLEDELSE & TROVÆRDIGHED

Kan du spotte en løgner?

I min profession som Headhunter, gennemføres en del topleder vurderinger. Her indgår et udvidede baggrundstjek ofte. Kandidaternes personlighed vurderes. Men også hvorvidt de har en historik, der kan kompromittere den kommende virksomheds omdømme. Her viser det sig ofte om der er overensstemmelse med det de giver udtryk for at være og den de er!

Derfor fylder løgnen en del i mit arbejde. For jeg er nødsaget til at vide mig helt sikker på hvilke informationer, der er sandfærdige. Hvilke personer jeg kan stole på og sende videre til mine kunder. Det vender jeg straks tilbage til…

Lille som Pinocchio
Da jeg var lille, var samvittigheden den der fyldte en del. Af og til fandt vi jo på løjer, som jeg jo godt vidste ikke var accepteret på hjemmefronten. Min gode legekammerat benægtede altid at han havde gjort noget forkert. Min dårlige samvittighed gjorde altid, at jeg straks fortalte mine forældre om det. Så var det overstået. For jeg vidste det jo godt, når den var gal. Luften blev renset og jeg var blevet en erfaring rigere.

Har du mistet din Jesper Fårekylling?
Med tiden, som vi vokser op, er vores forældre ikke længere de der holder hånden over os. Eller de vi står til regnskab for. På mange måder bliver vi mere alene om at bære samvittigheden. Det bliver også nemmere at slippe afsted med en lille løgn i ny og næ.

De ‘stolte’ er de værste
Det er min personlige- og faglige observation at de, hvor stoltheden fylder mest, er dem der har mest på spil. For stoltheden kan have en slagside, hvor den klinger ganske hult. Den kan naturligvis også være reel, men også et skalkeskjul i min optik. Dem jeg taler om her, forsøger i et væk at dække sig af. De vil hellere lyve sig fra noget end erkende deres fejl og mangler. Så er det jo så heldigt, at de ikke lærer af deres fejl. Heller ikke opnår noget positivt for dem selv. Det er dem jeg kalder for “Benægt, benægt typen”. De kommer ikke videre i min proces!

Træt af bullshit
Jeg møder heldigvis flest ærlige mennesker på min vej. De der melder klart ud om hvem de er, hvad de står for og hvad de har behov for hjælp til. Nogle vil omtale dette som ydmyghed. Men i min optik er det sandfærdighed. Ikke overfor mig, men overfor dem selv. For det handler om dig. Derimod har jeg intet tilovers for dem der lyver. Dem møder jeg også men kun en gang! For min tolerance over for løgnen ligger på et meget lille sted. Og hvis jeg skal fremhæve egne evner, så er jeg, ligesom mange af mine andre kolleger, toptunet i at afsløre andre i deres løgne. For det er vores profession og spidskompetence!

‘Man må ikke tage livsløgnen fra et menneske’
Det lærte min Farfar sine efterkommere. Har tit reflekteret over det udsagn. Er kommet frem til, at det er af medmenneskelighed man ikke må tage livsløgnen fra et menneske. For det er måske livsløgnen, der holder dem oppe. Det kan jeg forstå. Men vil til enhver tid opfordre dem jeg møder på min vej til at sige og betragte tingene som de er. For det er meget nemmere at begå sig. Der er ikke så mange usandheder man skal holde styr på. Måske man tilmed er så heldig at opfordre andre til det samme, ved at anholde dette synspunkt. Og det er vel ikke en løgn?

Om du betvivler, hvem du vil ansætte til topleder stillingen, lad tvivlen komme dig tilgode. Lad os mødes. Vil meget gerne sætte mig ind i og forstå hvad denne tvivl baserer sig på. Eventuelt bidrage med den rette løsning, til at komme tvivlen til livs.

Læs mere om Test, Ledervurdering og Baggrundstjek

HVAD MENER KUNDERNE?

SPECIALITETER SOM VI TILBYDER

Få hjælp til bevægelse med fremdrift og formidable resultater

1 %
EXECUTIVE SEARCH

85% af de top kvalificerede kandidater, vi hidtil har præsenteret for vores kunder, havde ikke forinden overvejet et jobskifte. Læs mere om vores search ydelser.

1 +
LEADERSHIP CONSULTING

Flere end 200 ledere har opnået klarhed, retning og ny indsigt. Læs mere om topleder rådgivning, talentudvikling, team coaching og outplacement.

KONTAKT

Har du et konkret behov - lad os mødes?

En værdifuld relation, hver gang

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 16,
DK- 1799 Kbh V

Links
GDPR

Email:
claus@ga-es.dk

Telefon:
+45 40 43 85 00